NYHETER AUGUST

Det har nå blitt montert og åpnet tre nye minbanker i La Manga. En ved Zoko, en ved Grimangabygget ved Thomas Maestre og en ved D'Costa butikken i Veneziola. Det er etter at D'Costa la frem problemet med dårlig tilbud til folk flest om et sted hvor man kunne skaffe seg kontanter at disse tre bankautomatene ble montert, noe som altså har vært savnet frem til nå.

Spansk ferie snart over.
Det nærmer seg slutten på den spanske fellesferien, og spanske medier tror at trafikken på veiene innover i landet vil begynne allerede søndag kveld. Riktinok er ikke fellesferien over før på onsdag, men erfaringen tilsier at den mange prøver å unngå de verste køene og vil altså begynne hjemturen noe tidligere.
Brann på tomten til Puerto Mayor.
Det har atter en gang vært brann i busker og gress på tomten til Puerto Mayor. Det var forbipasserende patrulje fra 112 som meldte i fra om brannen som raskt kom under kontroll når brannvesenet kom. Det foreligger ingen forklaring på hvorfor det tok fyr denne gangen, men anntydes at en sigarettsneip kan være årsaken.

20.08.2016, kl. 15.12

Man kan lett spørre seg om båtfolket tenker på barnas sikkerhet med hensyn til redningsvester på sjøen. Etter at ca 100 båter passerte kanalen ved Thomas Maestre lørdag, kunne man se kun to båter hvor de minste hadde på seg vest, mens ganske mange mindre barn beveget seg rundt om på dekk og steder hvor de lett kan falle over bord. Riktignok er en båt tryggere enn en vannscooter, men av samtlige vannscootere så hadde alle på seg vest.

Det er ingen påbud i Spania om bruk av vest på sjøen, hverken for store ellet små, men de er pliktige til å ha vester til alle ombord.

17.08.2016, kl. 15.10

Det blir full rulle ved parkeringsplassen ved Burger King med forskjellige artister og DJ. Det begynner i morgen torsdag og varer i 4 dager. Her er det underholdning for de fleste i løpet av disse dagene, så møt opp.

16.08.2016, kl. 08.00

Innbrudd og hærværk i lokalet til Veneziola Golf. Det var et trist syn og håpet om at denne 9 hulls pitch & putt banen skal gjennoppstå blir nok bare en drøm. Dette er nok mest å se på som hærværk da de har knust alle de store vinduene, samt store ødeleggelser innvendig. 

Veneziola Golf ble stengt etter at det ble en tvist om eierskapet av tomtearealet, samt div. lisenser. Dette ligger nå og venter på tur i rettsvesenet, og om San Javier komune skjønner nødvendigheten av å ha en liten golfbane i La Manga gjennstår å se.

Foto: Roy Morten Andersen

LagoyMar rives ?

08.08.2016, kl 20.54

Borgermesteren i San Javier vil i løpet av dette året rive ruinene av LagoyMar, som ligger ved hotellet Doblemar. Vel, nå har vi hørt dette før, så får vi nå se om borgermesteren holder ord. Det er i alle fall en bygning som skjemmer ut det vakre La Manga. San Javier bruker fortsatt kjelleren i bygget som en lagerplass for div kjøretøy og annet utstyr.

Det står pr. i dag en skyldig eiendomskatt siden 1974 på ca en halv million euro på bygget.

Dette melder La Voz de La Manga i dag.

 

Foto: Roy Morten Andersen

04.08.2016, kl. 16.10

Vel, sagaen om MAGIA BEACH er altså ikke over. På deres facebookside kom det i dag en melding om at de ikke ville åpne i morgen alikevel grunnet tekniske og adminitrative problemer. Det gjenstår å se følgetongen av denne sagaen. Under kan man se utklipp fra deres melding på facebook.

Estimados clientes y amigos, lamentamos notificaros que por motivos técnicos-administrativos, no es posible la apertura de nuestro Restaurante.
Desde Magia Beach os agradecemos el interés mostrado y el apoyo recibido por todos vosotros. Esperamos estar con todos vosotros a la mayor brevedad posible. Rogamos nos disculpéis las molestias ocasionadas. Muchas gracias.

02.08.2016, KL 16.15

MAGIA BEACH, den seneste restauranten som åpnet i 2015 i Veneziola og ble stengt samme høsten, åpner igjen sine dører fredag den 5 august kl. 12.00. Restauranten har vært et stort savn dette året for en mengde turister og fastboende, med sin fantastiske beliggenhet og med bar og matservering. Magia Beach ble i fjor bøtelagt for brudd på flere områder som åpningslisens, byggeforskrifter, manko på lisenser fra forskjellige innstanser som kystverket etc. i følge spanske medier.

01.08.2016, kl. 21.05

Den femte bilen dette året med møbler, klær, TV apparater etc ble sendt avgårde til Hogar El Buen Samaritano eller på folkemunne også kalt Den Barmhjertige Samaritan. 

Er det noen som skal kvitte seg med møbler, klær, leker, hvitevarer etc, så henvend dere til Legal La Manga, så lagrer vi dette til de kommer og henter det. Dette går da til de som ikke har det så lett økonomisk og en del blir også solgt i dere foretning og overskuddet går da til mat.

Se ellers; www.ongsamaritano.com

Eventuelle cashbidrag; Banco Sabadell  ES29 0081 1054 1200 0101 4203