NYHETER JUNI 2018

St. Hansfeiringen i La Manga lørdag kveld foregår på samme sted som tidligere år, tvers over fot Supermarkedet Upper, ved Casa Paco. Her blir det live music, campoeira, div underholdning, boder med grillmat og drikke samt St. Hans bål.

15.06.2018, kl.18.31

Så skjer det stadig nye ting rundt Corvera og den nye flyplassen denne sommeren. Denne gangen skal store deler av de nye innkjøringene, motorveien og området rundt være omgjordt til MEXICO og filminnspillingen av TERMINATOR 6. Hovedrollen her har jo ARNOLD SCWARTZENEGGER hatt og det store spørsmålet nå er om han blir å treffe i områdene rundt. Filmdirektøren JAMES CAMERON er det som er annsvarlig for disse populære filmene, og innspillingen skal foregå over tre måneder. Juni, juli og august.

11.06.2018, kl. 09.35. Alle fotos; Roy Morten Andersen

Det er nå 75 årsjubileum for flyskolen som lyder navnet AGA (Academia General del Aire) og dette ble feiret med et gedigent flyshow over Mar Menor denne søndagen. Godt over 300.000 personer på strendene hovedsaklig i Lo Pagan og Santiago de La Rivera. Det var bl.a. Bell V22 B fra US Navy,Eurofighter, de italienske Frecce Tricolon og selvfølgeli Patrulla Aguilla fra San Javier som fikk den største oppmerksomheten. Et fantastisk flott show på en like fantasisk dag.

Fler bilder kan sees på denne linken:

FLYSHOW 10.06.2018

09.06.2018 Kl. 18.22

Det var en ulykke ved Zokosenteret lørdag morgen. Det ble varslet kl. 10.05 til nødnummeret. 112 og det ble da varslet de nødvendige innstanser som politi, sykebil, og brannetaten. 2 personer ble sendt til Santa Lucia ( sykehuset ) med lettere skader. Det var en kvinne på 35 og en mann på 81 år i bilen.

08.06.2018, kl. 21.35

Så kom da nyheten mange har ventet på. Corvera, den nye hovedflyplassen for Murcia åpner den 15 januar 2019. Flyene som da normalt går til San Javier vil da bli dirigert til Corvera. Flyselskapene Easy Jet og Jet2.com har allerede begynt å selge reiser til Corvera på sine nettsider, og Ryanair, Voloteo, og Iberia Express er også selskaper som har meldt sin annkomst. De aller fleste som i dag har sitt arbeid på San Javier blir tilbudt å flytte over til Corvera, og kontrakter med Policia Nacional og Guadia Civil er undertegnet, også med hensyn til tollkontroll.

Nå gjennstår det å se hva SAS og Norwegian gjør, men forløbig har vi ikke klart å få en uttalelse fra de nordiske flyselskapene

Reisen fra Corvera til La Manga vil bli et par minutter lenger enn den er i dag fra San Javier.

Dette melder avisen LA VERDAD på sine nettsider.

 

08.06,2018, kl. 21.20

Denne helgen blir det atter en gang flyshow over Mar Menor og det ventes rundt 350 000 mennesker i San Javier og San Pedro. Mesteparten vil nok bli på strendene og hovedshowet vil bli på søndag  og starter ca kl. 10.00 og vil vare til ca kl.15.00.

Se noen bilder fra showet i 2013 i linken under;

FLYSHOW 24.07.13

 

LMP gratulerer alle våre svenske venner med nasjonaldagen i dag 6 juni.

03.06.2018, kl. 20.16

Sommersesongen nærmer seg raskt og det gjøres nå oppmerksom på at det er viktig å låse dørene ved å vri nøkkelen minst et par ganger rundt der det er mulig, samt holde vinduer etc. lukket om man ikke er hjemme. Siden tyvene stort sett er ute etter penger og varer som er lett å omsette så kan det også lønne seg å ha dette godt gjemt om man er borte fra boligen. Det oppfordres også til å følge med om man ser noe uvanlig oppførsel og det gjøres oppmerksom på at de har gjerne flere medsammensvorne som kartlegger nyankomne turister. La Manga har heldighvis få problemer med dette, men vi vil vel Alikevel be folk om å være forsiktige.