NYHETER SEPTEMBER

25.09.2016, kl. 17.28

Endelig er den første hjertestarteren på plass i området Legal Spania/La Manga Norte. Nå gjenstår det å få kassen som hjertestarteren skal oppbevares i, og få dette montert slik at tilgjengeligheten til denne vil bli 24 timer i døgnet. Det vil også om kort tid bli arrangert kursing, slik at det vil bli flere som da kan bruke denne. LMP vil komme tilbake med opplysninger om hvem som har tatt kurs, samt har tilgang til hjertestarteren. 

Innsamlingen vil fortsette da det også er planlagt en ved Puerto & Playa og en ved La Manga Beach Club også. 

Roy Morten Andersen og Oddbjørn Kongsteien.

BENNY BORG TIL LA MANGA

BENNY BORG, kommer tilbake til La Manga den 23 oktober, og som tidligere er det Den Norske Klubben som står bak arrangementet som avholdes på Restaurante Paque Bote. Det forventes fullt hus og kan være lurt og kjøpe billetter så snart som mulig. De ligger for salgs på Legal Spania sitt kontor og koster 25 euro pr stk.

Konserten starter kl 20.00.

 

 

Demonstrerer sin ganske suverene teknikk
«Diktet han sitt eget liv, eller levde han sitt eget dikt?», spør Benny Borg i sin nydelige Evert Taube- forestilling i Teaterkjeller’n.
TeateranmeldelseEventyret Evert

Av og med Benny Borg

Teaterkjeller’n
Musikalsk fortellerteater om Evert Taubes liv på Teaterkjeller’n, Oslo Nye Teater
Benny Borg har gjort Taube helt til sin.

Alle kjenner sin Taube, og alle tror de kan nynne med. Her er det ikke så enkelt, for her handler det om alt annet enn grei allsangversjon. Dobbeltbetydninger florerer i Borgs forståelse av det enkelte ord, små rytmiske grep i melodiene endrer stemningen på et øyeblikk og forteller dessuten mye om svensk visetradisjon. Benny Borgs eget diskrete gitarakkompagnement tøyer harmoniske grenser slik at de solsvidde tekstene nå og da får en undertone av mollstemt panikk.

Sørgmodig og resignert verdig

Benny Borg har skapt en organisk-biografisk fortelling av Evert Taubes liv, sanger og diktning, og han har gjort Taube helt til sin. Her er hverken særlig ekko av Evert selv, Sven Bertil eller noen av alle de andre som synger Taube.

Vi hører ikke Lill Lindfors når Borg med dypt vemod synger Så skimrande var aldrig havet, og vi ser ikke noen sette sjøbein i Så lenge skutan kan gå . Den rammer inn forestillingen som varer nær to timer, først synkeferdig sørgmodig, og til slutt resignert verdig.

Tropisk fuktighet kan ikke ha gjort det enkelt for Benny Borg

Bortsett fra at sommertemperaturen utenfor ble tropisk på premièren, er Teaterkjeller’n et ideelt lokale for små forestillinger som dette. Det var neppe lett å holde orden på stemmebånd og gitarstrenger i slik fuktighet, men til gjengjeld fikk Benny Borg demonstrere sin ganske suverene teknikk.

Han overkom problemene og presterte dessuten noen av de mest lavmælte og dype Taube-tolkningene man kan forestille seg.

Han behersker pianissimo i hele registeret - og det uten at en stavelse går tapt.

Rørende Byssan Lull

Noenlunde kronologisk følger Borg sin Taube fra fødsel til død, selvsagt også gjennom hans diverse alter ego: Eduardo i Argentina, Fritiof Andersson både her og der, den eldre Rönnerdahl med blomsterkrans om hodet på Sjösala. Her er Carmencita og flickor i Havana, svenske Eva og andre kvinner, skildret i rå fattigdom eller med blond frihet, men aldri uten nostalgi og vemod gjennom Borgs tekstforståelse.

Ekteskap, barn, og ikke minst lille Ellinors rørende Pappa, kom hem får sin rettmessige plass. Et av de sterkeste innslagene er Byssan lull : Borg lar den være for den datteren Taube uvitende ble far til, men aldri fikk se. Moren, Skagens rose, ville ikke ha noe med ham å gjøre.

Taubes indre konflikter - mellom trubaduren han ble berømt som og den kunstneren, maleren, dikteren han så seg selv som - går som en rød tråd gjennom kvelden, i likhet med de evigvarende økonomiske bekymringene.

Slik tar Borg oss med inn i Taubes hverdag, på evig kollisjonskurs med fantasilivet. Men så lenge skuta kan gå ... ... Slikt blir det kleinkunst og fint formet fortellerteater av.

07.08.2016, kl. 15.49

 

Norwegian åpner nye direkteruter til USA

Rutene skal gå fra Barcelona til New York, Los Angeles, San Francisco og Fort Lauderdale. Oppstart er i juni neste år. Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Francisco fra neste vår.

Dette melder VG på sine nettsider i dag.